Telefoonnummer

06 54602217

Email info@overmars-sportmassage.nl

overmars.sportmassage@gmail.com

Openingstijden

Ma-vr: 8.30 AM - 17.00 PM 's avonds in overleg

Triggerpoint Reset Methode (TRM)

Heb jij last van chronische pijn of een langdurige blessure?

De behandelingen zijn in tegenstelling tot vele andere vormen van therapie in principe dan ook zonder naalden, injecties, kraken, krachttraining en pijnlijke (zelf)massage. De Triggerpoint Reset Methode (TRM) is een mix van aangepaste varianten, vaak afgeleid uit diverse opleidingen met als doel om triggerpoints direct te neutraliseren en het zenuwstelsel te kalmeren.

Wat zijn triggerpoints? Hieronder volgt een korte uitleg.

Triggerpoints hebben te maken bij de onderstaande aandoeningen: hoofdpijn, migraine, artrose, rugpijn, RSI, oorsuizen, schouderklachten, stijve nek, peesontstekingen, spierscheuringen, vastzittende wervels, gevoelige tanden, gewrichtspijn en tintelingen.

Nagenoeg alles wat je maar kunt verzinnen kan een direct of indirect worden afgeleid uit actieve triggerpoints. Op de bovenste afbeelding aan de rechter kant zie je triggerpoints in de sternocleidomastoïdeus spier.

Deze spier kan o.a. vergelijkbare klachten veroorzaken net als bij migraine, zoals: hoofdpijn, oorpijn, oorsuizen, duizeligheid, misselijkheid, tintelende tong, wazig zicht, aura’s, dubbelzien etc. 

Nog meer voorbeelden van symptomen afkomstig uit triggerpoints kunnen zijn: diarree, hoest, gevoelige/ pijnlijke tanden, kippenvel, jeuk, gevoelloosheid, incontinentie, hartritmestoornissen, verlies aan eetlust en nog veel meer. 

Op het onderste plaatje aan de rechter kant zie je een voorbeeld van triggerpoints in de lendenspier, de m. iliopsoas. Deze spier is bijna altijd betrokken bij lage rugklachten. Het probleem zit dan diep in de buik, terwijl de pijn langs de wervelkolom aan de achterkant wordt geprojecteerd. 

Relatief erg weinig (para)medici bezitten sowieso gedegen kennis over deze triggerpoints. Zelfs nu wordt er nog maar nauwelijks in gedoceerd binnen (para)medische opleidingen. Als Neuromusculair therapeuten bevorderen wij deze integratie het direct helpen van mensen met (pijn)klachten!